sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Talkoot/ piknik

Tänään meillä oli ainakin niin paljon talkoot, että saatiin kunnon pihapiknik aikaiseksi (kylmää ruokaa ja hyvää seuraa). Ja muutenkin aika paljon: pikkuveli ja vaimonsa pohjamaalasivat yläaulan, minun vanhempani tapetoivat, ja lisäksi äitini joka on ehta taiteilija teki esikoisen huoneeseen ihanat unihepat. Tyttöjen isosisko miehineen maalasi räystäitä ja isoveli auttoi siellä ja täällä, lapsilauma juoksenteli kilsatolkulla ja pomppi tramppiksessa, ja toinen pikkuveljeni kävi antamassa maalämpökonsultaatiota ja samalla saatiin piknikseuraksi ihanainen kummityttö ja hänen yhtälailla ihana äitinsä :). Siippa öljysi kattolautoja ja minä tein ruokaa. Tosin illalla maalailin vielä vähän. Että ei hullumpi päivä yhtään. Parasta seuraa ja raksajuttuja.

Jäin taas muiden lähdettyä istuskelemaan raksalle ja ihan vaan ihmettelemään. On niin outoa ja ihmeellistä, kun raksasta alkaakin muotoutua koti. Olen sitä paitsi ihan tykästynyt koko paikkaan yläkerran hattaramaata myöten. Tapetitkin oli ainakin yhtä kivat kuin olin toivonut. (Koitan kuvailla vähän tässä viikonlopun aikana.) Oman lisänsä meillä tekee tietysti aikaelementti. Muisteltiin juuri pihalla istuksiessa, että ensimmäiset purkuhommat (puhallusvillan tyhjennys vintiltä) ajoittui viime vuoden toukokuulle. Elämä on kummallinen juttu :).

Jostain syystä minulle on tullut jotenkin sellainen periluterilainen pikkusyyllisyys siitä, että talosta tuleekin niin kiva. Jotenkin tuntuu, että siihen olisi pitänyt vuodattaa vielä vähän enemmän verta ja hikeä (kyynelissä lienee ollaan ihan balanssissa). En keksi muuta selitystä moiselle kuin sen, että kun ihminen on eka asunut monta vuotta ilman suihkua ja kunnon keittiötä, ja sitten vielä melkein kokonaan ilman muitakin fasiliteetteja, niin iso talo kaikin mukavuuksian tuntuu väkisin vähän pröystäilyltä. Mutta. Kuittaan tämän nyt kuitenkin eu-aikaan sopimattomana turhana kursailuna, ja aion vaan olla ihan onskuna! :) On tässä kuitenkin yhtä ja toista tehty (mm. säilytetty mielenterveys) kämpän rakentamiseksi :). Ni. Ja sitten vaan sopimaan aikaa muuttokatselmukselle :)!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa muuten tosi ihanalta! Olette ajatuksissa olleet hyvin usein ja voimia olen täältä teille ajatuksin lähtellyt...
  -Kati

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kati!!! Etiäisiä on selvästi tullut - tänään viimeksi mietin, että olisi ihan tosi kiva nähdä! Voikaa hyvin ja nähdään lähiaikoina!!!

  VastaaPoista
 3. Ei mitään syyllisyyksiä; äti tässä eräs päivä totesikin, että jos kyseessä olisi kuka muu tahansa niin olisi ihan kade, mutta teidän asumisjärjestelyiden ym. raksa ei-juu-vaarinhousut -juttujen jälkeen ihan tämän uuden talon Onnen suo mitä suurimmalla syrämellä (((: Kivaa päästä kesällä sitten katsastamaan, eikä vaan kuulemaan! Terkkuja kaikille ja hyvää pääsiäistä ja vappua ja KEVÄTTÄ! <3
  t. Fanni

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos! :): Sissipisteet :). Ja samoin kivaa vappua ja kevättä myös sinne!!!

  VastaaPoista