keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Saparot happanee

Otsikko on lainaus työkaveriltani jo parin viikon takaisista pikkujouluista. Näin sanoin hän kommentoi musikantin vetäisemää Let it be me -kipaletta. Autolla kun olin, ei minulle tullut pippaloista minkäänlaista päänsärkyä, tukanjuurikolotusta tai muutakaan kankkusen tapaista, ellei sitten lasketa juuri tätä Saparot happanee -hokemaa, jota en nyt näytä saavan päästä pois ollenkaan. No, onneksi sanaleikki on ainakin aika hyvä :).


Pikkujouluja tosiaan on pukannut nyt bileiden-kaksien viikkotahdilla. Nyt aletaan kyllä olla voiton puolella. Muutenkin elämä hymyilee; marraskuu on viimein ohitettu melko kunniakkaasta ja pahimmista työpaineistakin on tällä erää päästy. Seuraavaa paniikkia odotellessa voi harrastella sitten kaikkea muuta. Tähän aikaan vuodesta yksi aihe on ylitse muiden (ainakin lapsiosastolla): hienovarainen vihjailu tulevan joulun toiveista ts. kirje Joulupukille. Koska itselläkin tuntuu aika ajoin olevan pieni epäsuhtaa erilaisten tarpeiden ja toisaalta tarjonnan välillä, enkä nyt oikein muutakaan keinoa tilanteen kohennukseen keksi, päädyin itsekin kirjoittamaan pitkästä aikaa joulupukille. Kas näin:


**************


Rakas Joulupukki!


Olen ollut aika kiltti. Välillä kyllä vähän kireä ja kärsimätön, mutta myös tosi ahkera. Tontut voi vahvistaa, tai sitten voitte pyytää työaikarapsan suoraan firmasta. Vaikka lapset väittää, että teen  liikaa töitä, mutta ollaan me leikittykin, ja läksyjä tehdään harva se päivä, mutta sitä ei ehkä lasketa. Niitten mielestä olen kuitenkin kiva äiti (paitsi silloin kun olen tyhmä äiti). Lasken molemmat meriitiksi ja toivon, että se uskotaan siellä Korvatunturillakin, uskotaanhan, joohan.


Joka tapauksessa. Minulla olisi muutama toive.


Ekaksi toivoisin vähän lisää aikaa. Juttelin eilen työkavereiden kanssa ja nekin toivoisi. Me oltiin yhtä mieltä siitä, että tässä ei ole sillä toimitustavalla niin väliä: siivuina, paloina tai kimpaleina. Ihan sama.


Toiseksi toivoisin teleporttauslaitetta. Ihmisille, en tavaroille. Tavarat voi kyllä tulla mukana. Sille siirtymisiin kuluvalle ajalle olisi käyttöä. Jos teleporttaus onnistuisi, ei ykköstoiveella ole niin väliä. Eli voit itse valita.


Jos nuo on hankalia, niin joku kiva kirja ja ehkä suklaarasia olisi myös kiva :).


Terkuin, Tuikku


 ******************


No, nyt on hyvä keskittyä muihin jouluaskareisiin, niinkuin glögin juontiin ja viimeisiin pikkujouluihin. Ja piparitalon koristeluun, ja pipareiden paistoon. Kynttilätunnelmointiin ja joululauluihin. Kakkuihin ja lumihangessa peuhaamiseen. Ne kaupassa ryysäilyt ja joulusiivoukset taidan nyt unohtaa tästä lista ja keskittyä vaan kivoihin asioihin. Hyvää joulunodotusta kaikille! <3

1 kommentti:

  1. Ja sitten taas anonyymiä kommentointia Tuikulta (joka edelleenkään ei saa kommentoida omaa eikä muuten muidenkaan blogeja profiiilia käyttäen...) Juu, kun tekstiä katsoo, niin huomaa taas selvästi, että minä olen yöeläjä. Kamalasti virheitä tuollaisessa lähes-päiväaikaisessa yritelmässä... Koittakee kestää! :)

    VastaaPoista