torstai 30. joulukuuta 2010

Raksaa

Raksalla on ollut, niinkuin toivekin oli, oikein touhukas viikko. Ohessa kuvapäivityksiä sisätiloista, niistä kun ei juuri kuvitusta ole aiemin ollutkaan (tarkistin :)).

Sisätilojen tila juuri ennen joulua.
"Teltta" on rakennettu sulamaan tuoduista styrokseista, ja sen tarkoituksena on pitää puhaltimesta tuleva lämpö mahdollisimman lähellä lattiaa. Puhaltimen teho (vaikka puhallin onkin iso ja tehokas) ei millään riittänyt näin kovilla pakkasilla maan sulattamiseen, joten puhaltimen tukena meillä oli läjä routamattoja.

Lattiat eristettiin sitä mukaa kuin alueita saatiin sulatettua. Viikossa oli lattiat sulat kun oikein sulattamaan ryhdyttiin. Maanantaina töihin tuli raksamiesten lisäksi putkimies ja ilmastointiasentajat. Myös sähkäri kävi paikalla, mutta väitti minun hämänneen hänet sinne viikkoa liian aikaisin, ja lupasi palata seuraavana maanantaina. Putkimies laittoi jo olemassa olleiden kylmävesiputkien seuraksi lämminvesiputket. Sitten lattialle saatiinkin jo ruveta lisäilemään raudoituksia ja lopulta tänään myös lattialämmitysputkisto. Näin ikkään.

Ilmastointiputkien asennus aloitettu, samoin raudoitukset.
Lisää putkia...
...ja putkien pää: ilmanvaihtokone.
Vielä on pari osaa laittamatta :).

Tämä kuva ei tuo edellisiin mitään lisää, mutta koska se nyt sattuu olemaan laadullisesti koko joulun ajan parhaiten onnistunut otos, niin laitetaan sekin nyt mukaan (siis paras, vaikka rämmin kamera kaulassa pitkin metsiä milloin koirien ja milloin äijien, lasten ja nuotiotulien perässä valoisuuden asteen vaihdellessa päivänvalosta sinisenhetken kautta pimeään...no ei voi mitään, joskus onnistuu 1/300, niinkuin nyt :)).
Sitten ollaankin jo tässä päivässä. Katse kuistin ovelta keittiöön päin. On siinä komposiittiputkea metri poikineen. Ja tässä kuvassa kannattaa erityisesti huomioida kerrassaan upea hallilämmitin :).
Tässä pötkössä keittiö, työhuone ja makuuhuone. Vasempaan reunaan jää takan paikka, rappusten paikka ja eteinen, joiden takana kylppäri, vessa ja sauna. 
Ja tässä siis vielä vasemmalla kylppäri, oikealla ensin vessa ja sitten pikkuinen sauna. Oikea sauna on edelleen tarkoitus säilyttää tuolla (täällä) piharakennuksessa.

Ja vielä näkymä ruokailutilasta kohti kuistia. lamppujen kohdalle tulee takka (pitäisi päättää millainen) ja takkaa kiertämään rappuset.

Täällä on nähty jo elämääkin: kuopusprinsessa tutustuu olohuoneeseen :).
Huomenna talon pitäisi olla valuvalmis. Sitten vaan odotellaan sopivan lämmintä päivää (ai ihan kun tämän olisi kuullut joskus ennenkin...). Pidetään peukkuja. Nyt olisi hyvät kelit, mutta vissiin huominen on jotenkin heikko päivä lattiaurakoille kun kukaan ei oikein halua tulla. Höh.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti