lauantai 17. maaliskuuta 2012

Olisiko tämä...

Niinkuin olen täällä pariin otteeseen jo puhissutkin, olisi kiva, jos olisi edes periaatteessa jotain asian tapaista kun kirjoittelee. (Tässä kohtaa kyllä periaatetta saa tulkita vapaasti ja hyvinkin luovasti.) Niin kauan kuin pa. raksattiin, oli helppoa, mutta entäs nyt; pikkaisen on hakusessa blogin uusi olomuoto, tai tarkoitus. Let's miettien...

Olisiko tämä siis...

...sisustusblogi?

Kannettiin (höm, pojat kantoi) sittenkin tuon valkoisen lipaston sisään. Melkein samalla reissulla minä kävin etsimässä ajat sitten saaduille, mutta tilapäisesti viime vuonna sijoituspaikkaan säilöytyneille valovarvuille jotain vaasin tapaista. Löysin maitotonkan, semmoisen pienen. Vähänkö tuli sisutajaolo kun hinkutin homepesulla aitopatinoitua lipastoa puhtaaksi ja asettelin valovarpuja maitotonkkaan. Ihanaa autenttisuutta täydentää se, että laatikoita on melko hankala saada auki, ja se, että lipasto on valkoinen. Hyllyn päällä on kuopuksen itse tekemää taidetta, joka raikastaa tuvan harmoonista tunnelmaa. Lipaston vierellä taas nojailee 50-, 60- tai 70-lukulainen mökkituoli, joka pelastettiin omin kätösin purkutuomion saaneelta kesämökiltä ja jonka värimaailma on varmstikin äitini tai mummini luomaa. Eikö muka ole sisutusblogiainesta?Öö, no, ehkä sitten ei. Joku sisustusorientoituumpi olisi varmaan jo ihan itse tehnyt ne eteisenkaapit hätätapuksessa vaikka legoista (sisältäen kieroilmakuivatuksen ja hauskat, eikun piristävää huumoria ilmaisevat, koukut lasten vaatteille). (Tässä voisi myös ikävästi lipsahtaa aidon kaipuun puolelle, ja kuinka silloin käsivi huumorille ;)?)


Askartelublogi tästä sen sijaan saattaisi tulla. Sain sitä kirkkaankeltaista maaliakin hankittua, ja löysin pari mukavasti maalia kaipaavaa jakkarantapaista käsiteltäväksi (kuvassa toinen vielä hiukkasen "patinoituneena" (=homeessa) ja toinen muuten vaan värittömänä).


Ai mut apua. Meneekö tällaiset maalaushommelit ja puolisistukselliset jutut sitten jo laifstailiin? Samoin kun kakut ja muut sellaiset? Vähän niinkuin Itä-Suomalainen versio Strömsosta: kaikki puhuu tukevasti kaakkoismurteita ja asiat hoidetaan melekin valmiiksi. Ymm'y (nyökkäys). Toisaalta kyllähän tämä ihan selkeä elämäntapablogi on - eilenkin valvoin taas ihan liian myöhään. Elämäntapa sekin.
Lemmikkiblogiksi tämä taipuisi kyllä helposti. Voisin vaikka raotella salaisuuksien verhoa ja kertoa milloin missäkin köllöttelevien kisuleiden nimet...


...tai paljastaa bernilöiden lempparimakuupaikan (päivä-, illalla se on sängyn alla). Tämä voisi kyllä olla melkein sisustuosiotakin - niin sävysävyyn huoneen elä(jä)imistö on valikoitunut...

Äidinvaistoisita otuksista olenkin jo kertonut. Tässä käynnissä possuvauvan pyllynpesu.

Mutta siis, ehdotuksia otetaan vastaan. Ehkei meidän luonteella taivuta kuitenkaan kamalan jyrkkään jaotteluun. Se on niin hankalaakin. Niinkuin alla olevassa kuvassa, jossa pikkuberni leikki nallentaljaa. Onko se sisustusta, elämäntapaa vai eläimistöä :)?6 kommenttia:

 1. Joskos ihan juuri vain tätä kaikkea!?!

  VastaaPoista
 2. Eiköhän arki ja siinä eläminen edes yhden blogin ansaitse? Jatka vaan entiseen malliin

  VastaaPoista
 3. Uu, ihana keltainen. Jäikö maalia paljon yli?:P Voisin hyödyntää?;)

  VastaaPoista
 4. :), kiitos kannustuksesta! Jatketaan sitten, toki toiveita saa esittää... Keltaiset maalaukset on vielä vähän vaiheessa, ja meinasin jättää väriä jemmaankin vastaisuuden varalta (tämä väri kun nyt on enemmän pakkomielle)...mutta katsotaan jos himotukset haituu jossain kohtaa ja/tai maalattavat kohteet loppuu :).

  Minulle ei muuten selkeesti sovi päiväaikaiset postaukset. Noin montaa kirotusvirettä en ole kyllä saanut osumaan yhteenkään postaukseen. Ja tiedän että itä-suomalainen kirjoitettaisiin pienellä niinkuin oikeassa elämässä, ja... sorge kaikki kielioppi- ja kirjoitusorientoituneet henkilöt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ostan oman purkin sit keväämmällä. ;P Parvekkeele pitää saada keltainen kukkapenkki, siis penkki joka on keltainen ja jossa kukat ja muut viljelykset voi rehottaa!:)

   Poista
  2. Juu,mutta kysy nyt kuitenkin vielä ennen purkin ostamista :). Tuo on oikeesti kyllä ihan herkku väri :)!

   Poista