tiistai 7. syyskuuta 2010

Muutama fakta

Perustuen suunnittelija/valvojan ja rakennusmiesten yhteiseen palaveriin hyvin pitkälle puretussa talossa:

1. Välipohjan hirret ovat mystisesti lahonneet puhtaiden, kuivien purujen keskellä, täysin vapaassa ilmatilassa.

2. Erittäin moni taloa kannattelevista pystypalkeista on joko alhaalta tai ylhäältä niin heikossa kunnossa, että ne pitäisi uusia.

3. Kaikista edellisistä ja muutamasta muusta seikasta johtuen talon olemassaolevat perustukset eivät riitä, vaan ne pitäisi rakentaa uudestaan  talon alle.

4. Korjauksen kustannukset tulevat ylittämään (reilusti) vastaavan uuden talon tekemisen kustannukset.

>>>> Joten hups! Yhtäkkiä meillä on talo, jota ei kannata korjata. Meillä on kuistinalku, jota ei kannata purkaa tai jättää kesken. Ja meillä on tosi vähän aikaa päättää mitä tehdään.

Pitääpä pikkasen tuumata.

5 kommenttia:

  1. Voihan vadelma! o_0

    Siis hyvin vähän aikaa päättää mistä tilata talon rakenteet?!
    Hyvin vähän aikaa päättää, mistä tilata puskutraktori ? Kääk.:/

    Voidaanko kuitenkin olla ylpeitä siitä, että ollaan purettu hienosti ja kaikki purkujäte päätyy ehkä suht järkevästi oikeille kaatopaikoille.

    VastaaPoista
  2. Toki toki :). Sitähän myökin ekasi eilen sanottiin, että on ainakin ollut muutamat tosi hyvät talkoot :)! Ja mm. sen ansiosta, tuohon vanhaan puoleen ei ole satsattu rahallisesti vielä ollenkaan, plussaa sekin. Eli ei tässä nyt mikään hätä sellain ole, uusi tilanne vaan. Ja vaikka kuin pähkisi, niin varmasti olisi edetty samoilla linjoilla. Sitä paitsi, tämä ei suinkaan ole pahin vaihtoehto. Paljon pahempia olisi tässä tilanteessa ollut, jos oltaisiin alettu remppaamaan pala kerrallaan, tai tehty pelkkä pintaremppa + keittiö tai sairastuttu kaikki jostain itiöistä... Eli no worry. Mietitään hetki ja saatetaan vaikka järkätä jotkut talkoot. Voi olla lajittelua tiedossa ;).

    VastaaPoista
  3. :D Talkoot <3

    No onhan tässä sekin kiva puoli, että voidaan pitää tällasia tapaamisia ja viettää aikaa porukalla yhdessä. :D

    VastaaPoista
  4. Voi kamala mikä tilanne kun näin pitkälle olette päässeet jo suunnittelussa (ja vähän toteutuksessakin). Onneksi ei ole rahat vielä pahasti kiinni missään. Talopakettia kehiin?

    -Noora

    VastaaPoista
  5. Noora, saattaa olla, että jatketaan tuosta kuistista ihan sellaisenaan noiden vanhojennpiirrustusten pohjalta. Eli talo olisi uutenakin aikalailla sitä, mitä se on ollut nyt vanhana. Eiköhän tämä tästä, onneksi ollaan purettu jne. kaikki pa.itse tähän asti,joten kulut on olleet siltä osin minimissä.

    VastaaPoista