sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kantava linja

Niin siinä sitten kävi, että en ehtinyt saada yhtään kuvaa raksasta pelkkänä valuna. Homma etenee sellaista tahtia, että kun valupäivänä paikalle ei päässyt ollenkaan, niin seuraavana iltana töistä tullessa keskellä taloa oleva kantava linja olikin jo paikallaan. Väliin Mr Murphy yritti taas tehdä tepposiaan (lämmitin lopetti toimimasta juuri kun valu oli tehty JA oli loppiainen (kyllä se MrM osaa!)), mutta siitä selvittiin ilman suurempia vaurioita. Vähän kuvitusta etenemistä valottamaan:

Kylppäristä kuvattuna ensin vasemmalla makkari, sitten työhuone ja sitten alkaakin jo tupa ja keittiö. Tuo kantava linja talon läpi pitää koko yläkerran ylhäällä. On siinä puupaloilla vastuuta kerrassaan.

Tässä sitten se keskelle tupaa jäävä tolppa. Ollaan keksitty sille jo paljon käyttöä vaikka tankotanssi ei taidakaan tuossa onnistua... :).


Toisesta suunnasta eli tuvasta rappusten ja takan "läpi" eteiseen ja työhuoneelle päin.

Yläkertaa ja ilmastointiputkia. Ilmastointijutut on muuten valmiit! Kuvassa näkyy myös yläkerran ikkunoiden kehien takia syvät syvennykset (sivuilla). Ikkunoiden leveillä laudoilla kelpaa kisujen sitten köllötellä pihaa tiirailemassa.

Ja vielä kuva yläaulasta ja askarteluhuoneen päädystä. Uskoisin, että tila riittää. Huh.
Yläkerta näyttää tosiaan tällä hetkellä aika isolta. Ilmanvaihtoputket koteloidaan kulkemaan tuonne seinän viereen, mutta muuten käytännössä kaikki tuo kehien sisällä näkyvä tila on ihan käyttöön jäävää (miinus levyt ja muut seinämatskut tietysti).

Voisin helposti laittaa näistä kapuloista vielä tuhat kuvaa, mutta jotenkin tuntuu ettei niiden näkemisellä ole muille ehkä ihan samanlaista arvoa kuin meille juuri nyt. Ollaan kaikki pikkuhiljaa alettu olla kevyesti toiveikkaita sen suhteen, että tästähän näyttää tulevan talo, ja ainakin henkilökohtaisesti jaksaisin viettää tällä hetkellä päivästä helposti tunnin-kaksi vaan ihmettelemällä noita nättejä tuulensuojalevytettyjä seiniä ja puupalasten suoria liitoksia :).

Pintamateriaalit on mietinnässä ja tänään tehtiinkin toivioretki paikalliseen K-rautaan. Ihan ok reissu olikin sen suhteen, että kun meidän sisustusbudjetti on tiukkaakin tiukempi, niin tuolla näytti olevan oikein kelpoista laattaa yms. hyvinkin sopuhinnalla. Olkkarin lattia -peliinkin saatiin uusi kilpailija, kun kaupassa oli näytillä livenä vinyylikorkkilattiaa puujäljitelmäkuviolla. Oli oikeasti hyvännäköistä, ja ominaisuuksissakin oli paljon hyvää. (Meillä on siis ollut lievästi ongelmia päättää alakerran lattiamatskuista tuvan osalta. Kaksi isoa koiraa+ lattialämmitys+ keittiö samassa tilassa on ollut pikkasen hankala yhtälö. Laminaatti olisi halvinta ja kestäisi bernirallia, mutta muuten ei oikein tykätä siitä. Syitä on monia, mutta etenkin liukkaus (koirulit), kosteudenkesto ja äänekkyys on sellaisia poissulkevia perusteluita. Kivilattia taas olisi muuten ok, mutta koko tupa kivellä vähän mietityttää tyylillisesti, samoin kuin se, kuinka viilennetyllä kivilattialla tarkenee kesällä... hilevarpaat.) No, pitää vielä tuumata tätä lattia-asiaa. Vinyylikorkki on vähän kallimpaa, mutta jos laatoissa sen saisi säästettyä niin...

Ollaan siis humpsahdettu ihan kuin huomaamatta sisustusvaiheeseen - viimeinkin :). Siipan kanssa ollaan pohdittu seinä- ja kattomatskuja lattioiden lisäksi, mutta kyllä tähän osallistuu koko perhe. Varsinkin kuopus on tällä viikolla aloittanut melkein puolet keskusteluista sanoen: "Äiti, puhuttaisiinko vähän meidän talosta?" tai "Äiti, voidaanko puhua vähän minun huoneesta?" Molemmat keräili tänään innolla värilastuja ja suunnitteli värimaailmoja. Näkemystä löytyi :). Kivaa!

2 kommenttia:

  1. Ihania pieniä tulevia sisustussuunnittelijoita siellä.<3 :)(: Ja talokin alkaa mallikaasti näyttää Talolta isolla teellä! Yay. Survivors alkaa olla loppusuoralla... ehkä vähän pitkällä sellaisella vielä, mutta kuitenkin..;)

    VastaaPoista
  2. Mutta kylläpä näyttää hienolta! Ja ihanan tilavan näköistä! Tsemppiä edelleenkin!

    Tv.Kati

    VastaaPoista