perjantai 21. tammikuuta 2011

Tuuripeliä?

Tänään tuli pihalle iso läjä tavaraa kylppärin seinien harkoista väliseinärankoihin, kipsilevyihin ja erilaisiin laasteihin. Kannoin laastit saman tien sisälle ja hihittelin omituiselle ristiriidalle minikokoisen säkin ja massiivisen painon välillä. Aivot ei olleet uskoa kokemaansa :).

Niin, meille siis tuli kipsilevyä seiniin. Joo'o, se aiheuttaa pienen kompromissitilanteen hengittävyyden suhteen, mutta nyt ei auta kuin elää sen kanssa. Kipsilevyt kuuluu koko alakerran osalta rungon jäykistäviin rakenteisiin, ja tällä aikataululla ja rahatilanteella ei enää oikein taivuttu muuhun kuin esitettyyn vaihtoehtoon. Sen sijaan yritetään huolehtia, että kosteustasausominaisuus toteutuu optimaalisena muissa pinnoissa.

Mutta se nyt noista seinäpinnoista ja rakenteista. Takana on ihan normiviikko: raksa on edennyt, ollaan menty syvällä ja huideltu korkealla ja viikko saatiin vielä päätetyksi niinikään ihan tuttuun pikkupaniikkiin. Tällä kertaa siinä kävi näet niin, että vaikka koko ajan ollaan tiedetty, että talon alakertaan ja yläpäätyihin tulee varsinaisen eristeen sisäpuolelle se 50 mm selluvillalevy, niin tuliko tämä tiedostettua tilausjutuissa? Noo, tavallaan. Entä, tuliko tiedostettua se, että myös levyvillan toimitusaika on 3-4 vkoa? No ei! Tämä on ensi kertaa raksatessa kaikista ärsyttävintä. Kun itse hoitaa tilaukset, mutta ei varsinaisesti ihan tarkkaan tiedosta mitä esim. kolmessa viikossa raksalla ehtii tapahtua, niin aivot ei hälytä yhtään, vaikka ne jostain poimisikin sellaisen tiedon kuin että "toimitusaika 3-4 vkoa". Sitten kun kyseessä on tämmöinen uusi tuttavuus kuin esimerkiksi tuo palaselluvilla, niin ne henkilöt, jotka tietävät mitä raksalla tapahtuu kolmen viikon päästä, eivät osaa kuvitellakaan, että eristelevyjen toimitusaika on 3-4 viikkoa! Arg! Toivottavasti kaikki muut olette nyt jo painaneet mieleen, että jos joskus tarvitsette palaselluvillaa, niin sen toimitusaika on muuten sitten 3-4 viikkoa...ainakin tällä hetkellä.

No, saapa nähdä selvitäänkö tästäkin taas jotenkin ihmeellisesti. Koko raksaamisaika on ollut täynnä kaikenlaisia pieniä ylläreitä, mutta aina niistä on jotenkin vaan selvitty. Kaikenkaikkiaanhan tämä on sujunut ihan loistavasti ja todella pienillä vastoinkäymisillä, etenkin kun suhteutetaan touhu uudisrakennuksen suunnitteluun käytettyyn aikaan ja yleiseen valmistautumiseen. Muutamia ylimääräisiä ikkunoita löytyy (ehdittiin tilata vanhaan taloon), talosta tuli väkisin neljäsosan isompi kuin oltaisiin haluttu (ehdittiin rakentaa kuisti) ja suunnitelmat tehtiin tuplasti (itseasiassa ehdittiin tehdä ne triplasti). Mutta siis ylipäänsä :). Joten jännityksellä odottelen selvitäänkö tästäkin ja saadaan eristeet kun niitä tarvitaan, vai pysähtyykö meidän raksa pariksi viikoksi odottelemaan levyvilloja. Taas ei voi kun sanoa, että peukut pystyyn! Tuurilla tuntuu olevan raksaamisessa melko suuri osa, vai kuvittelenko vaan ;)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti