sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Raksablogihan tää oli? (mm.)

Ihan pikkuisen olen saanut eri tahoilta palautetta blogin päivitystiheydestä, joten aion tuplata kerralla viimeaikaisen tahdin ja olla täällä jo toisen kerran samassa kuussa :). Mitään järjkevää kerrottavaa minulla ei sitten ole vieläkään, mutta älkää antako moisen pikkuseikan häiritä.

Jos nyt vaikka sitten palattaisiin viime keväisiin tunnelmiin ja jatkettaisiin päivityksen verran raksablogina. Tekemislista ei enää ole pitkän pitkä, mutta muiden tekemättömien hommien tapaan tämäkään lista ei nähtävästi ala purkautumaan itsekseen ilman toimenpiteitä. Eli.

Listat. Listatilanne on sikäli ihan älyttömän hyvä, että niitä pahalaisia puuttuu enää yläkerran katosta, vessasta ja pesuhuoneesta sekä kuistista ja jostain vähän haastavammista paikoista. Yläkertaan pitäisi löytää, tai oikeastaan  päättää, sopiva lista, ja loppu olisi varmaan aika iisiä. Potentiaalisille sahaus yms. paikoille on vaan tupsahtanut aika paljon kaikenlaista tavaraa sitten lokakuun alun jolloin muutettiin, ja se ilmeisesti vähän hidastaa.

Lamput. Grr, nämä menee ihan minun omaan piikkiin. Eteisestä, rappusista ja kuistilta puuttuu sellaiset kodikkaammat sähkäriasenteiset seinävalot, mutta kun niitä on niin vaikea löytää. Joko löytyy sellaisia, joita on kaikilla. Tai sitten löytyy kivoja, mutta jotenkin korneja. Tämä ongelma tuntuu koskevan etenkin lampetteja, kun tuntuu, että joka toiseen seinälampettiin (harkinnassa kuistille) on pyritty tavoittelemaan autenttisuutta suurinpiirtein hämähäkinseittejä myöten. Kun jotenkin sellainen "valuva muovi" -vaikutelma ei sitten kuitenkaan ole se mitä haetaan... Kolmas yleinen ongelma lamppujen kanssa on hinta. Jos löytyy joku kiva ja vähä erikoisempi, niin se, kaaddämit, saattaa hyvin maksaa vaikka 250e. Ja sitten kun niitä tartteisi kolme, tai viisi, niin ne alkaa vaan tuntua saavuttamattomalta haaveelta. Joten valittu strategia viimeisen puolen vuoden ajalta on olla päättämättä mitään, ja toivoa, että vaikkapa jollain työreissulla unelmien seinälamput liihottelee vastaan jossain hämyisessä, tuntemattomassa mutta asialleen kovin omistautuneessa, edullisessa erikoislamppukaupassa. Siellä kaupassa ne unelmien seinälamput on hyllyssä heti Alladinin taikalampun vieressä, varmaan :).

No sitten. Kaapit. Ollaan onnistuttu räpiköimään ilman kaapin kaappia kohta jo puoli vuotta. Tai siis meillä on keittiönkaapit  ja vessankaapit, vaatetangot ja vaatekorikot, mutta siinäpä ne. Tsätä voi vetaa aikamoisen suoran kausaalisuhdetta kuvaavan viivan suoraan sinne potentiaalsiten sahauspaikkojen röykkiöihin. Kun meillä on tuo yksi ylimäärinen huone, ja sitä kutsutaan tällä hetkellä varastoksi :). Mutta kaappeja siis tartteisi makkariin ja eteiseen ja tuonne tekniseen pesutilaan ja yläkerran vessaan ja tyttöjen huoneeseen. Jossain vaiheessa sitten.

Sitten on vielä maalaus ja pihahommat, mutta ne on niin kaukana näistä paukkupakkasista, että kamalasti ei vielä jaksa ajatuksiakaan panostaa. Tosin, taisin kyllä mainostaa että tehdään jonkin sortin suunnitelmaa pihakiekuroista jo talven aikana. Vielä ehtii vielä ehtii.

Siinä ne puuttuvat suurin piirtein sitten onkin. Ei kamalasti :). Noiden lisäksi tietysti kaikenlaista pientä säätöä, ja sisustus olisi kiva, mutta kaikki aikanaan. Pitää nyt vaan yrittää joka saralla paukuttaa noita häntiä pois ja saada asioita oikeasti valmiiksi asti :).

Kivaa viikonalkua!

2 kommenttia:

 1. Blogiheräys!;) Oon tuosta lamppuasiasta NIIN samaa mieltä. Siis, ne kivat joista haaveilen ja joille ei ole vielä mitään ostorealiteettia olemassakaan, on sen verran kalliita, ettei niitä varmaan tarttekaan koskaan ostaa!:D Mut kun vielä ei edes tarvii, niin voin elellä tässä sisustusmielikuvitusunelmassani vielä ihan rauhassa, hah.
  ps. meilläkin on yksi huone maalattu!

  VastaaPoista
 2. tytöt vain viron puolelle ostoksille...
  siellähan on vaikka mitä, ainakin ne mainostaa kovasti kaikissa sisustusohjelmissa :)
  T:Päivi

  VastaaPoista