keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Väliaikainfo

Katto tilattu. Ikkunat tilattu. Muuttolaatikoita x määrä siirretty ja lisää siirtyy juhannuksena, koska kaikkihan jussina menee mökille. Me vaan mennään mökkiin. Asumaan. Useiksi kuukausiksi. Oujee. Tähän liityen on olemassa just sopiva musiikkikappalekin :).

Berniskät muuten auttaa muuttamisessa minkä ehtii. Etenkin pikkuberni on omaksunut tavattoman avuliaan asenteen mitä tulee tavaroiden poisheittoherkkyyden lisäämiseen. Ilmeisistä hyödyistä huolimatta olen yrittänyt rajoittaa tätä ominaisuutta keksimällä bernereille kaikkea muuta puuhaa, mutta ei vaan meinaa aina tepsiä. En kyllä tajua mistä ne tuon energian repii: monta tuntia pihalla, sallitun pituiset lenkit päivässä, etsintäleikkejä, älyttömästi painia - ja silti ne jaksaa vielä etsimällä etsiä tuhottavaa perinteisten kastelukannujen, hulavanteiden, kenkien, kirjojen, pakkauslaatikoiden, rappusten, jalkalistojen, muovipussien ja lelujen lisäksi. Minusta on tosi kekseliästä mennä esimerkiksi saunaan ja etsiä sieltä puinen löylykiulu tuhottavaksi. Tai kiivetä rappusia niin pitkälle, että yltää aurinkolasikoteloon. Ei yhtään haittaa, että se on metallia, koska berneillä on isot ja vahvat leuat, jotka hajottaa mokomat kapistukset atomeiksi ihan alta aikayksikön. Koska meidän näkemyksemme poisheitettävistä tavaroista ei ihan aina kohtaa, olenkin kehitellyt berneille harmistuksen hetkinä uusia lemppareita. Ne onkin nyt sekä berniittejä että berninaattoreita. Hyvinkin yleiskieleen sopivia ilmauksia minusta.  

Mutta siis. Viimeinen viikko menossa tässä talossa tässä muodossa. En tiedä mitä ajattelisi. Paniikki, riemastus, alistuminen, päättäväisyys - kaikki jutut on läsnä. Ai niin, ja se kipale. Mielestäni tämä kilpailee tasapäisesti alkuperäisen version kanssa ja tuo jostain syystä muidenkin kuin meidän mieleen meidän tilanteen :). .Oujee, miten voimme yli talven kestää... Hyvää juhannusta kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. Ja tiedoksi asianosaisille: löylykiulu pelastui viime hetkellä vaikka kyseessä oli enemmän kuin läheltä piti -tilanne ja joitakin arpiakin taisi jäädä... :D

    VastaaPoista
  2. HUH! no mietinkin jo hetken, että menikö hyvä kiulu jo ihan vallan silpuksi :D Toisaalta, en jaksanut aiemmin ottaa kommentoivaa kantaa asiaan, kun "minkäs teet!?" olisi kuitenkin ollut se ainoa ja oikea tapa reagoida asiaan :D

    VastaaPoista