maanantai 26. heinäkuuta 2010

Purkamista II

Tyhjensin tässä kameraa ja se osoitti kovin konkreettisesti, mikä hirmuinen muutos talossa on tapahtunut kymmenessä vaivaisessa päivässä. Kun esikoisen synttäreiden aikaan (13. ja 14.7) talo oli vielä pääasiassa ihan entisellään - lähinnä hivenen pelkistetysti sisustettu, on se tänään lähinnä runko, tukiranka, eikä muuta. Malliksi työhuoneen (d)evoluutio. Lähtötilanteena tässä tyhjätty huone kaapeille ja keittiöön päin:


Seuraava kuva samaisesta huoneesta kun pinnat on purettu. Tässä sama kaapin paikka, jonka alta paljastui vanha uunin paikka. Seinistä oli tässä kohdassa purettu lastulevy, koolaus, pinkopahvi ja muutama kerros tapettia. Latiasta taas oli lähtenyt korkkimatto, pahvi, paksu vanerilevy, koolaus+vuorivilla, matto ja pahvi. Päällimmäisenä kerroksena esissä on siis paksu lautalattia.



Sitten lähdöt sai lautalattia. Lattian alla noin 10 cm purua ja sitten hiekkaa...ja sitten sammalta...ja sitten laudoitus...ja sitten kolmas hirsikehikko ja sitten maapohja.



Samaan aikaan katto alkoi näyttää tältä:


Villojen alta paljastui siis melkein 30 cm korkeampi alkuperäinen katto (ja tämä kaikissa huoneissa). Harmi, että yläkerran omituisten viemäröintien takia sinällään aika siistit ja nätit vanhat katot oli laitettu palasiksi, eikä niistä taida oikein saada kalua.

Joka tapauksessa viikonlopun purku/tyhjennystalkoiden jälkeen työhuone näyttää nyt tältä. Ikkunan alareunaan on ehkä kahden metrin matka lattiatasosta kun se lähtötilanteessa oli max 70 cm:


Hurja muodonmuutos :). Vieressä keittiö on vielä melko kasassa. Vasta pinnat purettu. Tyttöjen huone sen   sijaan on samassa jamassa kuin entinen työhuone. Se oli lattiaratkaisultaan aika lailla samanlainen kuin työhuonekin. Pari välikerrosta oli vähemmän ja pohjimmaisena oli sammalen sijasta olkea. Tyttöjen huoneen seinien alta löytyi myös pari oviaukkoa (ja oveakin), joiden olemassaolosta ei ollut aavistustakaan. Harmi kun toinen massiivipuinen ovi oli hajotettu jossain vaiheessa vessaa tehdessä. Kuva alla on olkkarista tyttöjen huoneeseen. Tämä ovi menee suoraan työhuoneeseen.


Ja lopuksi pari kuvaa tuvasta ja pihalta.  Ensin entinen telkkarinurkkaus.Tuvan lattiassa on vanha täyttö. Se oli superhelppo purkaa pelkkänä purupohjana. Alta löytyi siisti betoni + bitumi -ratkaisu ja vanhat poikkihirret. Seinien kohdalla vinolaudoitus saa ihan uuden sisällön, vaikka se ei kamalan hyvin kuvasta näykään :).


Viimeiseksi ulkokuva. Tuossa sitä nyt on, noin 15 kuutiota viikonlopun kädenjälkeä odottelee siirtymistä pellolle täyttömaaksi :). Samassa kasassa on sekä purut, hiekat, kivet, sammalet että oljetkin. Monipuolista tuo perinnerakentaminen. 


Remppa/purkuporukka on muuten saanut ylistävää kommenttia tehoista useammalta taholta, myös viralliselta :). Ollaan tosi onnellisia, että saatiin teidät kaikki avuksi. KIITOS <3!

2 kommenttia:

  1. Vanhoista lattioista voi löytyä vaikka mitä! Täällä saven ja oljen seassa oli mm. aikuisten ja lasten kenkiä! Ja rukiit olivat pitkässä varressa tähkineen kaikkineen - erittäin hyvin säilyneitä, mutta hankalia pois otettavia, kun eivät talikossa/lapiossa pysyneet.
    Löytyikö siellä aarteita? Mä löysin seinistä vanhoja tapettimerkintöjä, jännittävän paikkauksen, kun pinkopahvissa oli reikä, kolme kerrosta tapetteja ja hienoja hirsiä, joiden välissä on sammalta/säkkejä/pellavaa.
    Elämme jännittäviä aikoja... Mutta mukavaa on nähdä työnsä jälkiä nopeasti! Hyvin terapeuttista.

    VastaaPoista
  2. Aarteita! löytyi 1kpl ikivanha lasten kenkä jossa oli pikkuruisilla nauloilla pohja kiinni, sekä yhtävanha naisten avokas tms, risa ja räsä mutta tunnistettavissa. :)

    VastaaPoista