maanantai 11. lokakuuta 2010

Vetää ovista ja ikkunoista

Jaa jaa. Se on talvi tulossa. Ulkona raivoaa kunnon syysmyräkkä, ja sisällä tuntuu tuulevan vaan pikkiriikkisen ulkotilaa vähemmän. Pahin veto tuntuu nyt tulevan tuolta kuistilta, ja tunginkin justiinsa kahden oven väliin yhden päiväpeiton...hei, mut olenko minä kertonut tämän jo joskus aikaisemmin? ... hihhhih. Nähtävästi se on ihan sama missä me asutaan, mutta syksyn tullen saa  aina mättää jonkun sortin vällyä oven eteen, tai väliin, tai kynnykselle. Hiphei.

Toisaalta ei pitäisi valittaa. Meidän mökkiin iski nimittäin tässä männä viikolla lämpöaalto eikä ollut herkkua sekään. Eka oli kylmä ja lämmitettiin, sitten oli kylmä ja lämmitettiin, sittenkin oli kylmä ja lämmitettiin, ja sitten vaan yhden kerran lämmitettiin, ja sitten ei enää ollut kylmä - vaan ihan sairaan kuuma. Sitä kesti melko tarkkaan viikon, ja tuona aika tuuleteltiin aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi, ja siinä välissäkin pari kertaa. Hetken pohdin olisiko tiivis asumistiheys aiheuttanut mökin ekosysteemiin kasvihuoneilmiön. Hiilidioksidin määrä ainakin kohoaa tälläisessä arviolta 100-kuutioisessa kämpässä yön aikana aika korkeaksi, vaikka täällä onkin yöpymässä vaan 3-4 ihmistä, pari pienen pientä koiranpentua ja muutama katinroikale. Ilman tarkentavia laskelmia päädyin kuitenkin siihen, että ehkä tässä nyt on vaan kyse rakenteiden perinpohjaisesta lämpiämisestä yhdistettynä epätavallisen tyyniin säihin. Huh helpotusta. Ja enää ei siis todella ole liian kuuma, että se siitä.

Mitäköhän muuta taas. Huomenna käyn hakemassa lopulliset kuvat suunnittelijalta (versio 3.2) sekä katsastamassa kustannusarvion pankkia varten ja sitten suuntaan taas kaikki kamppeet kainalossa kuntaan erinäisiä rakennuslupaliitteitä luovuttamaan. Johon liittyen: että naapureiden optimistisuus on jaksanut ilahduttaa. Ihan poikkeuksetta vastaus naapureiden kuulemiskyselyyn on ollut, että "tehkää vaan, kyllä siitä ainakin siistimpi tulee kuin entisestä".

Aijoo, ja siivous on nyt selvästi vakiinnuttanut asemansa jonkinlaisena näennäisenä "elämä on oikeesti ihan hallinnassa" -tyylisenä juttuna. Koska tänään siivosin taas, koko kämpän, ja ihan ilman bernien apua.

Mutta nyt katsastamaan öinen tähtitaivas, ja sitten sukellus lämpöiseen peiton alle. Mukavaa viikonalkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti