lauantai 2. lokakuuta 2010

Niitä näitä

Istuskelin äsken grillillä odottelemassa ruuan valmistumista ja mietiskelin tätä hassua elämää. On tämä kanssa. Överöimisessä on paljon kaikenlaisia puolia. On hauskaa kun koko ajan tapahtuu ja elämä on täynnä kaikkea. Toisaalta välillä se vähän väsyttää. Niinkuin tänään. Olisi ihana kun saisi vaan ihan oikeasti asua jossain, missä on juokseva vesi ja vessa (suihku nyt olisi jo ihan tosi ylellistä). Asua vaan miettimättä koko ajan miten, milloin ja millä rahalla se onnistuu. No, itseasiassa olen kyllä päässyt aika hyvin jo tuon kokoajan-miettimisjakson yli. Se on positiiviista tietynlaisessa vaihtoehdottomuudessa, ei tarttee kamalasti pähkiä :). Edetään vaan (kuten vanhempani jaksavat muistuttaa, kiitos <3)!

Toisaalta, on tässä kyllä puolensa. Tytteleillä on varmaan kohtuullisen poikkeava aikalaiskuvaus omasta lapsuudestaan: "Aina iltaisin me istuttiin iskän kanssa notskilla paistamassa iltapalaa ja katsomassa näkyykö tähdenlentoja". En myöskään tiedä montaa naperoa, jotka pesisivät itsensä yhtä sujuvasti pesuvati-kauha -menetelmällä. Tai haluaisivat aamulla väkisin viimeisenä vessaan, silloin nimittäin rinkula on jo valmiiksi lämmitetty :).

Olen itsekin oppinut kaikenlaista. Tylsiä juttuja, niinkuin sen että rakennusjätteet kannattaisi heti alussa lajitella puut - muut -pinojen sijasta puut - energiajäte -muut (+metallit etc.tietysti erikseen) -pinoihin. Pahvit ja sen sellaiset homehtuu nopeesti ja sitten ne on ä-l-l-ö-j-ä. Ja hauskempia juttuja, niinkuin sen, että jos pesee pakkasella ulkona astioita, niin huomaa aika äkkiä olevansa kuuman höyryn muodostamassa pilvessä :).

Ahtaus vähän ahdistaa. Se kun ei pääse missään vaiheessa sisätiloissa muista eroon. Yhtään. Toisaalta se on sama tilanne kaikille. Berneille on kaikenlisäksi varattu uloskin vain pieni alue - me muut saadaan sentään ulkona mennä vielä aika vapaasti. Ihan malliksi muutama kuva meidän lukaalista ja fasiliteeteista :p.

Tupa :). Tässä me asutaan. Kuvaan on oivasti mahtunut esikoisen punkka + berni 1 + ruokatila+ olkkari.  Meidän sänky jää nurkan taakse vasemmalle.  Ja kuva taas on otettu keittiö-eteisestä. 

Tämä on mökkeröisen kaunein paikka. Tosin kuvassa vähän sekaisin. Saunan pukuhuone, jossa siis majailee myös kahvinkeitin (saunaan kun tulee juokseva vesi).

Keittiö (?). Ainakin tuolla tehdään ruokaa ja tiskataan. Onhan se silloin keittiö, eikö :).


Kuten sanottu, kaikkia meitä ajoittain vähän ahdistaa tilanahtaus ja silloin kaikilla on tylsää. Me ihmiset ollaan vähän hölmöjä ja joko riidellään tai murjotetaan tylsyystilanteissa. Toista se on berneillä. Kekseliäinä ja älykkäinä nuorina neiteinä ne kyllä keksii tekemistä. Niinkuin eilen, kun söpöläiset olivat löytäneet muovikassin, jossa oli ehkä 4 pakettia hillosokeria, yksi paketti vehnäjauhoa ja yksi tomusokeria. Jäljestä näki, että leikki oli superhauska eikä kellään ollut yhtään tylsää.


Jälki oli kyllä sen verran roisia, että ei osattu kuin kikattaa tyttöjen kanssa mahat kippurassa. Sen jälkeen tuli viikkosiivottua aika huolella ja lakanatkin vaihdettua (koska sokeripussien tappamista sisällä ei voita kuin sokeripussien tappaminen sängyssä). Ja tuli muuten todistettua myös se, että sokerihumalaiset berninpennut on ihan yhtä pöhelöitä kuin sokerihumalaiset ipanat. Varsinaisia ilopillereitä nuo, berninpennut JA ipanat :).

5 kommenttia:

 1. Ah, ihastuttavaa :D <3
  Nuo pienet kottikärryt saa kuvan näyttämään jotenkin Vielä sympaattisemmalta, raksa kuin raksa ;)

  VastaaPoista
 2. Sanos muuta :). Olin ulkona puhelimessa ja luulin, että tytöt meni sisälle luistelemaan tai jotain, mutta murut olikin siivoamassa :) <3! Ja huomasin muuten tässä tekstiä vilkaistuani, että oikoluku on tainnut jäädä tyystin väliin. Pitää varmaan vähän editoida jossain vaiheessa. Häivyttää enimmät mös:it ja keiitiöt :).

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja kuvaus elämästänne! :) Hyviä muistoja kertyy siinä rakennustouhun sivussa. Kuutamoiltapalat ovat luksusta!

  (Ja noita kirotusvirheitä en edes huomannut..oma raksaväsy jättää jälkensä eikä tässä enää pikkuasioihin kiinnitä huomiota.. Turhaan editoit :) )
  Minna

  VastaaPoista
 4. Oli pakko näyttää jälkipolville nuo koiruleiden sotkut ja ihmetellä yhdessä sokerikasoja ja serkkujen siivoustouhua. M kommentoi: "Ei haittaa, koska kyl vanhaski mökis viihtyy iha hyvi!" NIH! :)
  Minna

  VastaaPoista
 5. Ei voi kuin kompata! Hyvä M <3! Ja terkut toisellekin serkkuselle <3.

  VastaaPoista