sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Yläkertaan

Pitkästä aikaa kuvapostaus. Tyttöjen nukahtamista odotellessa voi hyvin odotella kuvien latautumista :). Oltiin koko viikonloppu Hesassa. Tarkoituksena oli käydä katsastamassa laattoja, Iksun kaapistot ja Kolme muskettisoturia Peacockissa. Kaksi kolmesta onnistuikin; laatat pitää katsastaa joku toinen kerta kun laattakaupat ei suostuneet olemaan sunnuntaina auki (höh). Muskettisoturit oli huippu, ja vaikka lähtö kaiken paniikin keskellä olikin vähän hankalaa niin henkisesti kuin käytännössäkin, niin kyllähän se palkitsi. ROCK!

Mutta niitä kuvia. Ne on nyt sitten taas sarjaa "illan pimeä", kun raksalle ei ole tullut viikkoon valoisassa ehdittyä - ainakaan kameran kanssa. Ja lähtee:

 
Startataan lämmöistä. Aika härveli, ja tässä on vasta puolet. Pumppu on siis Gebwellin 9 kw:n maalämpöpumppu yhdistettynä lattialämmitykseen ja -viilennykseen.


...ja lämmön talteenottavaan ilmanvaihtoon. Nämä on sitten vielä vaihekuvia. puuttuu automatiikka ja säätöä ja etulevyä ja eristettä...mutta periaatteessa.

Samalle seinälle mahtuu vielä vesi ja viemäri.
Muuten ihan loistava juttu. Siippa hokasi tänään, että meillähän on jo sekä viemäri että vesijohto, joten saatetaan saada pesukone ihan pikapuoliin taloon. Oujee! Tuli kerrasta ihan nykyaikainen olo :)!

Alakerrassa on pohjamaalattu Siipan ja Kuopuksen toimesta, kylppärin seinät on tasoiteltu ja laatoittamaankin kuulema pääsisi. Iiks, sisustustyylinen ahdistus... (Ja tähän väliin ISO ärp Bloggerille - kuvat saa ladattua vain poistumalla joka kuvan jälkeen blogista...ggrrrr.) Mutta periksi ei anneta, joten:

Kylppärin suihkuseinä vesieristeitä ja laattoja vailla. Ei näyttäisi ihan niin ankeelta kun ehtisi ottamaan päiväaikaan näitä kuvatuksia.

Keittiön seinää pohjamaalattuna.
Ja keittiöstä rappusten alta eteisen läpi kylppäriin ja vessaan.
Pohjamaalien kanssa taas vähän mietitytti. Maalina on nyt ihan perusmaali Tela 3, joka valmistajan mukaan hengittää kyllä, kunhan ei vedellä hirmu paksuja kerroksia. Pikainen piipahdus sosiaalisten medioiden puolelle osoitti useiden ihmisten olevan samaa mieltä. No, sen verran on tullut kuitenkin skeptiseksi, että ei jaksaisi ihan heti uskoa - maalista kun puuttuu kaikenlainen eko-hengittävyys-hypetys. Toisaalta väsy painaa kaikkien juttujen puristuksessa sen verran, että taivuin uskomaan tuoteselostusta. Eli ainakin valtaosa seinistä on nyt pohjamaalattu tällä Telakolosella, meni sitten syteen tai saveen. Itseasiassa. Tästä asiasta voisi taas vähän vouhottaa, mutta en taida nyt jaksaa. Palailen aiheeseen joskus tuonnempana :).

Mutta sitten sinne yläkertaan.
Melkein eka tarttettiin rappuset.

Yläkerta odotteli eristyksestä asti kutakuinkin tässä kuosissa. Kulkuväylinä on käyttämättä jääneitä vanereita.

Sitten tuli nopsaan tahtiin ensin lattiat, sitten väliseinien rungot ja sitten ikkunat.
Lattiat on tässä kohtaa vielä käsittelemätöntä reunaviisteellistä lautaa. Reunavisteellistä se on siksi(kin), kun haluttiin vängällä leveämpää 145 millin lautaa, ja se rakoilee peruslautaa (98mm) enemmän, joten reunaviisteillä hämätään se näyttämään siltä kuin siinä olisi aina vähän rakoa eikä vaan kuivina vuodenaikoina :).

Jatkossa lattiat sitten hiotaan ja käsitellään vahalla. Väriksi ajateltiin alkuun ihan kuultovalkeaa sillä periaatteella, että vahaa ei yhden käsiittelyn jälkeen enää pysty vaalentamaan, vaan tumma on sitten aina tumma, mutta vaaleasta pääsee tummempaan päin. Saas nyt nähdä. Huominen taas(kin) kaiken muuttaa voi :).

Tyttöjen huoneet :). Tytöt jaksaa olla ihan intona ja me tietenkin jaksetaan olla ihan intona siitä, että tytöt on intona. Ja kun huoneet on valmiit on kisulitkin intona - yläkerrassa kun on joka katille ihan oma leveähköllä ikkunalaudalla varustettu pikkuikkuna pihanäkymin :).

Ja sitten vielä askarteluhuoneen ja rappukäytävän läpi kuva aulaan ja vessaan.  
Huomenna pitäisi viimein tilata oikeat rappuset ja takka roikkuu vieläkin. Olisikos sekin ohjelmassa huomenissa. Entinen aika hyvä tarjous pitää - ehkä yksi tarkistustarjous vielä ja se olisi sitten päätöstä vailla. Takkajuttu painaa mieltä kun se on kuitenkin sellainen iso asia, mikä vaikuttaa mm. yläkerran kattoon, alakerran lattiaan ja pankkitiliin - ja kaikkiin aika isosti. Lisäksi takka olisi pitänyt tilata kuukausi sitten, mutta tässä sitä nyt ollaan. Hirmuisen pätevien raksamiesten ainoa huono puoli on se, että ei meinaa mitenkään itse pysyä perässä :).

1 kommentti:

  1. Jee, hyvä te (: Remppasymppiksiä täältä, ehkä ens kerralla ehtinemme treffata kun piipahdatte kulmilla
    t.Fanni

    VastaaPoista