lauantai 5. maaliskuuta 2011

Ei oo helppoo

Eilen ja tänään olen vimmaisesti (ainut kuvaava sana mikä tuli mieleen) lärännyt eri liikkeiden tapettikirjoja, katsastanut vessanpönttöjä, vessakalusteita, kylppärin laattoja, väliovia ja lopulta sitten myös maaleja. Siippa on sitten omalla tahollaan selvitellyt seinäjuttuja saunaan ja raaputellut pintoja maalauskuntoon talolla. Mutta siis, olen melko läkähdyksissä ja pelkään, että tälläisen totaalisen sisustusinfoähkyn seurauksena päädytään vielä tekemään jotain harkitsematonta, niinkuin maalaaman koko kämppä maalarinvalkoiseksi. Hui.

Törmäsin taas ihan samaan asiaan kuin laattojenkin kanssa: jos haluaa sisustaa kämppänsä ruskean eri sävyillä, harmaalla tai beigellä, ehkä ryyditettynä ripauksella sinistä, niin no prob. Ja mustaa löytyy joka kukkatapetistakin. Muissakin väreissä löytyy, ei ongelmaa siinäkään, mutta ihan niinkuin muutkin on jo havainneet, niin se ei ole kulta vaan paperitapetti mikä nyt kiiltää. Lähes kaikissa (oikeasti) paprutapeteissa on joku efektiraita kultaa tai hopeaa. Ja lisäksi monetkin kivat pallukka/raitatapskut, joita tänään selailin oli ekaksikin väritetty aika ärtsyväreillä (siis hyvin räikeän kirkkailla ja sellaisilla neonvärivivahteilla) ja toiseksi, ne ärtsyväritkin oli vielä laitettu kimaltelemaan. Ja se oli ihan yleinen trendi (neljän kaupan ja 30 tapettikirjan otoksella). Hohhoijaa. Jotenkin tämä aikakausi ei sitten kai vaan ole ihan mun juttu noin niinkuin sisustuksen kannalta.

Selasin sitten kotiin päästyäni läjän sisustuslehtiä läpi, mutta ei niistäkään kamalasti apua ollut. Lehtien mukaan kaikki kodit ei suinkaan ole sisutukseltaan beige-harmaa -akselilla, vaan ihan vaan reilusti vitivalkosia. Joten hetken mietin, että onko se nyt sitten kuitenkin tehtävä valkoinen talo ja "sisustettava tekstiileillä". Mutta kun meikäläisen sisustuksen intensiteetti on ollut tähän mennessä se, että verhot on vaihdettu muuttaessa jos silloinkaan, niin yhtäkkinen piritävien tekstiilien ilmaantuminen asuntoomme tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä. Ainakin siinä määrin, että niillä saataisiin asujaimiston värintarve tyydytettyä.

Joten, raahasin kaupasta kotiin läjän tapettinäytteitä ja muutaman kirjan. Ja arvaatkaapa mitä. Joka tapetti oli vaalea, vaaleanbeige, sinertävä, tai villeimmillään kevyesti roosa. Olin suoraan sanoen aika äimänä kun näin tapettivalikoiman seinälle viriteltynä: kauttaaltaan ihan kivaa, mutta ei sitten yhtään mitään muuta. En edes tajua miksi moisia tapsuja valitsin. Aivopesua? No, huomenna homma jatkuu. Alan kyllä pikkuhiljaa kallistua sille kannalle, että meillä lähinnä maalataan. Ellei nyt sitten joku iiiihanaa tapetti tömäytä suoraan päin huomiokykyä :).

p.s. Auto on taas todettu ajokelpoiseksi noin seuraavaksi vuodeksi. Maksoi 60 e ja vei aikaa pari tuntia. Kivoja tuollaiset nollaukset. Pääasia kuitenkin, että uhkaava ajokielto on kumottu ja kaaralla saa taas kiitää pitkin kaupunkia laattoja etsimässä :).

2 kommenttia:

  1. Oletko katsonut Tapettitalon valikoimia? Mun mielestä ihanan nostalgisia ja kauniita. Eikä kiillä! Ovat netissä. Laatat laittaisin aika neutraalilla ladonnalla.
    Terveisin wannabee sisustaja Kirsi :)

    VastaaPoista
  2. Juu, tuttu paikka. Ei varmaan lähdetä tilailemaan tässa kohtaa. Kassotaan sitten myöhemmin jos iskisi enemmän sellanen sisustusinspis :).

    VastaaPoista