maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kuvia ja kummajaisia

No ni, me siis maalataan. Kaikki muu on suurin piirtein hallinnassa, mutta tupa tuottaa ongelmia (paljon toimintoja, kaksi selkeää erilaista tilaa, neliskanttinen muoto, oviaukkoja siellä ja täällä). Ajatuksissa on nyt edetty sellaisesta eteerisen hempeästä kodista aika kauas, mutta eipä se nyt alunperinkään ollut oikein omaa ajatusmaailmaa (vaan sitä aivopesuosastoa).

Tytöt ovat myös katsastaneet väritystä omiin huoneisiinsa. Viime tiedon mukaan esikoisen huoneeseen tulee kahta eri sinisen sävyä ja kuopukselle joko vihreää tai vaaleanpunaista. Kävin muuten vähän kuvailemassa aurinkoisena päivänä yläkerrassa, ja tältä se nyt sitten näyttää.

Aula rappusista kuvattuna.


Ja rappusten paikka aulasta kuvattuna :). Vasemmalla kulku askarteluhuoneeseen ja oikealla vessa.

Neitien huoneet. Oikealle majoittuu Kuopusprinsessa ja vasemmalle Esikoisneitikäinen. Esikoisen huoneeseen tulee ilmastointiputken koteloinnin seurauksena aika hieno koko huoneen mittainen hylly, jonka veikkaisin olevan sekä kissojen että keräilyheppojen lempparipaikka :).

Vielä vähän tarkemmin. Esikoisen huone ja hylly.

Ja kuopuksen huone. Molemmat huoneet on noin 13 m2 + alle 160 cm oleva vinokaton alle jäävä osa. Kuvissa näyttävät vähän pienemmiltä.
Pikkuikkunoista tuli aika mukavat tuonne sivuille. Alun perin niitä ripoteltiin taloon kolmesta syystä. Ne katkaisee korkean talon pystylinjan, niistä tulee valoa huoneisiin ja niitä nyt vaan sattui olemaan (ne oli jo ehditty tilata vanhaan taloon). Ihan pätevä peruste  pyytää piirtelemään ikkunoita sinne tänne, vai? Ainakin lopputulos on kiva :).

Askarteluhuone. Tästä taitaa tulla lempparini koko talossa...
Niin, tuo askarteluhuone. Se on ihana. Valoisa, iso, kauniin mallinen. Olen alkanut hinkua sitä meidän makuuhuoneeksi ihan tosissaan. Tosin kunhan vähän viritetään suunniteltua väriä pintaan, niin siellä ei ehkä nuku kukaan, mutta "ilo se on joka elättellöö", vai miten se oli? :P.

En ehkä jaksa kauheasti innostua tapeteista tällä hetkellä, mutta muuten talon valmistumisen vääjäämättömyys on kertakaikkiaan mahtavaa. Se näyttää niin kodilta <3. Viikonloppuna onnistuin unissani jo kehittämään jonkunsortin tuparikonseptinkin. Ja nyt ihan oikeasti tarkoitan konseptin :).

Molemmat tyttelit alkavat olla tosi väsyneen oloisia tähän, mutta kukapa ei olisi. Äidin sissit <3. Tein eilen uteliaisuuttani tarkistusmittauksen ja tämän nykyisen lukaalin kokonaispinta-ala (saunaa lukuunottamatta eli tämän tupa-puolen osalta) on 24,9 m2, josta sitten toki vähennetään parisänky, sohvasänky, kolme nojatuolia ja pöytä sekä kirjahylly, keittiöromppeet ja pari kaappia. Ja sitten lisätään neljä ihmistä, kaksi berniä ja kolme kissaa. Jiihaa. Kylläpä me odotetaan lisäneliöitä (vessasta puhumattakaan).

Kivaa tässä hetkessä on se, että moni juttu mikä tulee valmiiksi, tuleekin ihan oikeasti valmiiksi. (Ei pohjaksi jollekin, ei osaksi jotakin, vaan valmiiksi. V-a-l-m-i-i-k-s-i. JEE!) Eilen veljeni laittoi siipan kanssa maalämpöputkistoon nesteet eli meillä on maalämpö käytössä. Jotenkin tuntui isolta jutulta kaiken kaikkiaan. Kiitti J - on ihana kun on pikkuveli, joka osaa ihan mitä vaan, etenkin kun siihen liittyy joku härveli :).

Ja sitten laskemaan laattoja ja kilpailuttamaan vielä muutama juttu. Alkaa olla päätökset kohtalaisen vähissä, muuten.

2 kommenttia: